Diagnosztika

A ritka betegségekről rendelkezésre álló kevés ismeret megnehezíti a diagnózisukat is. Ezért lényeges lenne a diagnózist kereső sorstársaknak és szakembereknek, hogy hazánkban és külföldön hol, milyen diagnosztikai lehetőségek vannak. Számos ilyen országos összesítés van készülőben, de elkészültükig is talán segítséget találhatunk az alábbi linkek segítségével:

 

Nagyszerű új európai információs bázis az EuroGentest honlapja! Itt szakembereknek, betegeknek, diákoknak, iparnak, stb. találhatunk rengeteg hasznos információt, még magyarul is!

 

diagnosztikaLaboratóriumi szakemberek által összeállított, nem kereskedelmi célú lakossági és szakmai adatbázis, melynek célja, hogy segítse Önt laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal kapcsolatos kérdései megválaszolásában és laboratóriumi eredményei megértésében: http://www.labtestsonline.hu/ A Debreceni Egyetem OECLaboratóriumi Medicina Intézetének vizsgálatkeresője. A DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Klinikai Genetikai Központjának diagnosztikai vizsgálatai. A Pécsi PTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézetében elérhető vizsgálatok. A Semmelweis Egyetem Molekuláris Neurológiai Klinikai és Kutatási Központjának szervezésében az egyetemen elérhető diagnosztikai vizsgálatok A Szegedi Tudományegyetem ÁOKGyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ honlapján található ismertető az anyagcsere szűrővizsgálatokról. A Semmelweis Egyetem elérhető diagnosztikai eljárásainak gyűjteménye hamarosan kikerül a honlapjukra.

 

A genetikai vizsgálatokról hamarosan lesz egy összesítés a Magyar Humángenetikai Társaság honlapján

 

Hamarosan elérhetővé válik az Országos Laboratóriumi Útmutató a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság honlapján